Известие

Collapse
No announcement yet.

Развален прозорец на врата 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Развален прозорец на врата 156

Здравейте колеги,

Имам едно въпросче, днеска се опитах да дигна прозореца на задната дясна врата защото над 100 км/ч се чуваше как влиза леко въздух от него , но когато се опитах ( задните ми прозорци са с ръчки) ръчката прескача и се върти и нищо не става нито се дига нито се сваля, което не ми пречи особедно, защото задните прозорци не ги ползвам, обаче в момента мн кофти прозореца не се е дигнал на макс и мн гадно шуми , та лесно ли става ремонта на това мога ли сам или да отивам на майстор?
    Благодаря предварително
    Поздрави.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Превърта ръчката в шлиците или превърта вътре в механизма, ако е в шлиците свали ръчката и с клещи го вдигни иначе по-добре вземи един механизъм втора ръка, смяната не е толкова трудна ще се справиш!

Comment

Достъпът до машинката не е труден,но е пипкава работа и трябва да внимаваш с щипките.Изолацията се сваля внимателно с макетно ножче и после ти трябва силикон,за да я залепиш обратно.Ако ползваш рядко или никак джама и не ти се занимава,трабват ти още един чифт ръчички да вдигнат "стъклото" хубаво до горе,като го хванат от вътре и от вън,и леко да натегнеш жилото да го задържи.Като няма натоварване,обикновено номерът става.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Скъсано ти е жилото колега. Моите и двете задните станаха така. В долния край на вратата се събира влага изглежда и ако не се ползват много често ръждясват и се късат. Аз реших проблема по следния начин, тъй като има фолио на задните стъкла и реших че няма да ги ползвам и не съм сменял машинките. Разглобих корите видях къде минава жилото и на подходящо място го стегнах здраво с една клема в крайно горно положение и стъклото си стои неподвижно.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
          Скъсано ти е жилото колега. Моите и двете задните станаха така. В долния край на вратата се събира влага изглежда и ако не се ползват много често ръждясват и се късат. Аз реших проблема по следния начин, тъй като има фолио на задните стъкла и реших че няма да ги ползвам и не съм сменял машинките. Разглобих корите видях къде минава жилото и на подходящо място го стегнах здраво с една клема в крайно горно положение и стъклото си стои неподвижно.
          И са си имаш баничаркаиначе проблема вероятно е в превъртяла ръчка,просто от рядката употреба,целия механизъм клеясва,и работи много трудноНо сваляй кората смело,и ще разбереш какво е.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
          X